Thursday, August 14, 2014

Raya Aidilfitri 2014 | by Admie Shuhada

Assalamualaikum...hi hi hi...:-D

ari ni dah berapa Syawal ye ? Orang lain dah berhari2 habis puasa enam dan dah basi pun cite pasal Hari Raya Aidilfitri 2014 masing2....

daku baru terhegeh2...sebab utamanya puasa sunat syawal belum selesai ooppsss...
kedua utamanya raya aritu tak bawak balik kamera so bergantung pada kamera fon makanya mood kureng di situ untuk upload gambo2 raya...huhuhuhuhu

tapi tapi....yang terutama pentingnya...raya tahun ni puas...sangat puas dihati beta...sebabbbb cuti sangat lama...dan selama bercuti penuh dengan aktiviti berkisar raya...tak sempat termenung depan tv pilih2 siaran raya apa yang best untuk mengisi kebosanan di hati...hehehehehe

takpelah..since dah jadi paling lambat share cite raya..makanya kita tengok aje lah gambo2 yang diehsan kan dari kamera bonda dan kekanda daku ye...

setiap kejadian jangan le ditanya hari raya keberapa itu...kerana raya pertama je daku ingat aktiviti yang mana satu...yang lain2 sudah confuse raya kedua kah atau ketiga kah atau keberapakah...enjoiceee... !! :-D


tahun ni abah mak solat raya di kampung opah...so sesi mohon ampun di pagi raya kitaorg buat kat umah opah aje...kalau biasa lepas solat raya bersalaman kat umah sendiri dulu baru balik ke kampung...tak sangka warna tema baju kami sama...dah selalu gitu...sehati sejiwa la tu daku dan mak pak daku..heheheh...


abah mak with opah daku...emak kepada abah daku...opah daku ni kecik molek cute aje...dulu2 masa muda memang cergas cerdas dan tak boleh duduk diam...sekarang dah semakin veteran Allah suruh duduk rehat2 je...:-)


ni sebahagian sepupu dari adik beradik sebelah abah....anak pakcu, pakteh, maknyah, maksu...ada lagi yang takde dalam gambo ni...tahun ni memang best sebab pagi raya kebetulan dapat masa yang sama semua tiba dan dapat jumpa ramai2 macam ni...


ni pulak sebahagian pakcik dan macik dari sebelah mak...adik beradik mak daku la ni...yang sempat jumpa di sini ayahlang, ayahchik wan, mak uda...masa ni kami berkumpul di rumah sedara mak...diorang buat reunion untuk keluar belah sana...ramai betui...ramai yang tak kenal pun heheheheheh..


ada orang share dalam facebook kalau nak control makan masa open house raya kene banyakkan bergambo...so daku sedang praktik kan...hahahahaha... 

oohhh  itu bukan anak daku...anak sedara aje...dua beradik...anak daku entah ke mana...lantok ke dia la...janji happy di hari raya sudah...!!:-D


we-fie bersama sepupu2..anak2 mak uda..yang lain masa ni baru sampai n tengah makan...kitaorg kan nak diet di open house...harus lah banyakkan bergambar...miahahahahahahah...see daku still mengendong anak orang...anak sendiri time ni still buat hal sendiri...haiiyoohhh ::-((


turn sedara datang ke rumah mak daku pulak...ni sepupu daku anak paklong..raya pertama tak berjumpa..ni raya keberapa ntah dah lupa..


 mak ngan maklong, paklong dan sepupu daku Nini..tiap tahun memang gini...either diorg bertandang ke rumah mak dulu then kitaorg pegi umah diorang kat Chemor...or terbalik...tapi Alhamdulillah setakat ni belum miss lagi jadual penggiliran ni..hehehehehe...


kami bersama cikgu Khatijah...cikgu Math n Biologi...


dan kami lagi...bersama Cikgu Salmiah....cikgu Kimia

 seronok kan bila sekolah sama abah anto...dapat cikgu yang sama jugak...bila raya boleh together2 gini...hehehehehe...

itu jelah cerita Raya Puasa 2014 dari daku sekeluarga...tahun depan insyaa Allah jika umur panjang...turn untuk balik kampung di Sarawak pulak...

oklah...till then...daaaaa...:-))


Wednesday, July 23, 2014

#prayforpalestine Level of our humanity !!

If u are a Muslim and u feel what i feel...please spread this to the entire world... !!

Assalamualaikum...

 Let me straight to the point here..

as what we have known, our Muslim families in Gaza are being extremely attacked by the #israel..

i know, not much we can do since we are here in #malaysia and we are just a normal civilian

but, we have Allah...we trust the power of Doa...

and i would like to ask as many Muslim in this world out there..who come across to this entry..or other medium that share something like this...let's recite this 

QUNUT NAZILAH

in your everyday life..

this little help from us, form our children's insyaa Allah n i am very sure...Allah will grant our Doa... 

and to all who support Israel in whatever they have done to the Palestinians,

please carefully read the translations and remember every single word in this Doa...our Doa... everyday in your life...

YOU... maybe don't afraid of Allah S.WT..but we did...

YOU..maybe don't trust Allah S.W.T...but we did...




#gazaunderattack
#proudmalaysian
#allah
#muslim
#prayforgaza
#prayforpalestine

This is not races or religious issues anymore...

but this is HUMANITY !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Cool Transparent Red Pointer