Thursday, April 30, 2015

Mencari rumah sewa di Kuching / Kota Samarahan

This is a sticky post. For new entry please scroll down !!

Assalamualaikum and a very good morning,


here are some updates for those who are looking for house to rent near Kota Samarahan, Sarawak or near Kuching area
actually, this is our second house..since we have no plans to move to Kuching at the moment, so we just let the house to be rented

ok..these are some quick information about the house :

Location : 
Palm Villa, Kota Samarahan, Sarawak

Start for rental : 
April 2015

In area : 
22 x 41 build up

Type : 
Double Storey with 4 bedroom and 3 toilets
Separated wet and dry kitchen
Car porch can fit 2 cars
Backyard with laundry spaces
Door and window grill, electricity, fan and lamp installed
Dining table and curtain provided
 
Near facilities : 
Kedai 1 Malaysia, 
Kedai Dobi, 
10 minutes to UiTM Kota Samarahan campus
10 minutes to UNIMAS campus
15-20 minutes to Kuching Airport and town
5 minutes to Salcra office building
15 minutes to The Summer Shopping Mall

To ask / view the house please contact :
Helmi +6 0198542612
Shuhada +6 0139128113 (myself)

Here are some photos of our house :
(photos taken in May 2014 with 80% completion at that time)
in July 2014, the development completed 100%- i will update the current picture soon






Any inquiries, do drop ur message in our inbox or please ask us to call you for further explanation.

Thanx in regards

Tuesday, February 10, 2015

#weekend IOI City Mall Putrajaya | Admie Shuhada

Assalamualaikum...selamat pagi semua !!:-))
Dah breakfast ke ? Hari ni daku makan agak banyak...breakfast like a king kekdahnye hahahaha..

tak tau bila nak start semula breakfast an apple a day...:-((...diet ke laut sekarang ni...lepas baik demam terus tak ikut dah disiplin diet nasik..diet makan malam..diet makan epal sebelum breakfast heavy tiap pagi...huhuhuhuhu...zumba pun dah stop...ish ish ishhh...

Ohhh...by the way...kita skip dulu bab diet...nanti dah sampai seru kita on semula ya...:-)

weekend baru2 ni daku pergi KL...lepak rumah kaklong...gathering dengan adik beradik..mak abah tak dapat datang...2 kali weekend sebelum tu diorang dah datang KL...


bila pegi KL macam biasa daku akan mereka-reka apa aktiviti nak buat...80% of it aktiviti makan...hmmm...:-D

Pagi Sabtu tu kitaorg pegi lepak2 dekat Taman Tasik Keramat...riadah makan angin (daku n hubby je...kaklong and family plus wazif bersenam betui2 punye...hahahahha)...best jugak taman ni...dekat je ngan rumah kaklong...playground beso...seronok Wazif heheheh...


kemudian kitaorg tinggalkan padang dan ke destinasi seterusnya...hubby ada hal dekat Putrajaya....pasal NGV kereta...lama kat situ...alang2 dah dekat dengan IOI City Mall...daku terus ajak melawat kawasan baru...hehehehe...

sebelum tu lagi dah tergoda dengan gambo2 dari whatsapp family daku..diorang dah rasmikan dulu tanpa kitaorg :-((...so ni kes nak balas dendam n jeles nih...

korang tengok sendiri...macam mana tak jeles...1st time kot daku tengok dalam shopping mall ada game2 mencabar macam ni...kat Kuantan takde hehehehehe...!!:-))


video 

1st impression...wohhh besar giler...tak habis pusing pun....tempat pertama yang daku cari dalam ni...'mana tempat makan?' hehehehe...

sebab time kitaorg sampai sini peak hour...orang sibuk cari tempat nak lunch...ramai giler manusia...maklumle tempat baru kan...so...kitaorg decide lunch dekat Little Penang Cafe sahaja...

lepas lunch cari tempat game yang adik  beradik daku dah rasmikan tu...dekat tingkat 2 or 3 kalau daku tak lupa la...


tapiiii sedih sebab tak boleh nak masuk semua...Wazif tak cukup tinggi...berat cukup2 makan...hahahahaha...

video

so...kitaorg pegi dulu ke tempat Ice Skating...Wazif excited nak main...hubby masuk dengan Wazif...

video

daku tunggu kat luar...sebab takuttt jatuh hahahha...dulu zaman daku Matrikulasi di M4P Pualau Pinang...daku dah pernah main dekat Bukit Jambul Pulau Pinang..jatuh dan lebam lutut...huhuhuhu...so this time bagi hubby pulak merasa hehehehe

nasihat daku..kalau anak korang beso Wazif n penakut...takyah dulu la masuk game macam ni...mahal tu dah tentu lah....then kalo nak sewa Penguin cute tu buat pegang2...RM30 sejam...minimum tu...Wazif main 2 minit je..lepas tu dia taknak sebab takut...hahahahaha...menangis sedu sedan dalam hati ibu mengenangkan dah sewa sejam...:-((

after ice skating..kitaorg naik lagi satu level...bagi Wazif main Merry Go Round...nak naik train kene beratur panjang...jam dah kul 4 petang...time nak balik Wazif mengamuk...katanya 'kita jalan KL je la...' maksud dia jalan2 dalam IOI City Mall jangan keluo2...huhuhuhu....dia taknak balik sebab banyak sangat game dalam tu dan dia belum merasa main...tak cukup lagi kelayakan nak oiiii ....hahahaha

malam kami gathering dengan kedai Satay dekat Jalan Kelang Lama...recommended by adik daku...umah dia sekangkang kera je dari kedai satay ni...


tak habis2 duk promote satay situ sedap...hehehehe...memang sedap..satay ayam dia...satay daging dia pada selera daku biasa sahaja...

malam tu memang kitaorg lapo lebih sikit dari hari lain ...maklumla bila berkumpul...memang nafsu makan tu lain sikit hehehehe...


selain satay..kedai ni ada tauhu bakar...pun special..sedap...next time boleh pegi lagi...!!:-))

Hari ahad jalan dekat2 rumah je...daku nak cari baju kurung buat pakai kerja...so zass ke Wangsa Walk Mall je lah...

sebelum balik kitaorg lunch di BBQ Chicken Korean Food

daku yang mengidam kan ayam crispy deme...ni yang kami order hari tu..



 Spaghetti Bolognese untuk budak2

Crispy Chicken strip untuk daku

Set Golden Olive Chicken untuk hubby

daku suka makan restoran ni sebab semua makanan bergoreng dia guna minyak zaitun...makan tak muak..dan boleh control kolesterol kita juga...

After lunch rest sekejap rumah kaklong...petang baru gerak balik ke Kuantan...next weekend tak sabar untuk gathering cuti raya cina pulak...!!:-))

oklah...panjang sangat dah ni kan....jumpa next entry...daaaa

berusahalah kalian...janjikan !!:-))


Promosi harga murah Hai-O produk click sini 

Nak kurus tanpa kesan sampingan baca sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Cool Transparent Red Pointer